Filosoof Koo van der Wal over zijn boek Nieuwe vensters op de werkelijkheid

1
1

Het is van eminent belang dat in de wijsbegeerte aandacht besteed wordt aan de spectaculaire ontwikkelingen die zich de afgelopen decennia in de natuurwetenschappen hebben voorgedaan. Daar tekent zich namelijk een kijk op de natuur af die fundamenteel afwijkt van het lang gehuldigde ‘gemechaniseerde wereldbeeld’, te weten het beeld van een dynamisch, creatief en kleurrijk universum. Dat betekent niet alleen dat veel filosofische kwesties een nieuwe setting krijgen, maar ook dat nieuwe openingen ontstaan voor vastgelopen discussies zoals die van de verhouding van lichaam en geest of van de vrije wil.

Filosoof Koo van der Wal schreef een boek over deze thematiek: Nieuwe vensters op de werkelijkheid.Contouren van een natuurfilosofie in ontwikkeling. Bekijk het video-interview met Van de Wal. Morgen plaatsen we een video waarin hoogleraar filosofie Henk Manchot reflecteert op het boek.

 

1 REACTIE

  1. Geachte heer van de Wal,

    Dank voor dit boek. U zoekt naar de horizon en daar voorbij en het open systeem. Fantastisch dat u de wetenschap onder handen neemt en laat zien dat de huidige wetenschap beperkt is en de ogen blind maakt voor de natuur in zijn verscheidenheid.
    Ik zou het op prijs stellen nog nader met u te mailen over deze vraagstukken.
    Mvgr Jan v Gils

LAAT EEN REACTIE ACHTER