Nieuws

De metamorfose van de wereld

Op 20 februari verscheen De metamorfose van de wereld – een prachtig uitgevoerd werk waarin de bekende socioloog Ulrich Beck op heldere maar genuanceerde wijze betoogt hoe we moeten omgaan met de grote veranderingen van onze tijd. Neem bijvoorbeeld klimaatverandering. Er wordt veel over gezegd en gesproken, maar soms lijkt het debat nu al te zijn vastgeroest in een paar extreme posities: óf we moeten het probleem oplossen, óf het probleem bestaat niet. Er is daarom dringend behoefte aan een nieuw perspectief.

De metamorfose van de wereld is de invulling die Beck aan deze behoefte geeft. De titel verraadt al veel: we moeten klimaatverandering gaan zien als een verandering, een metamorfose. Zo kunnen we loskomen uit ons oplossingsgerichte denken en een houding ontwikkelen waarmee we de grote hedendaagse uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Een metamorfose is niet neutraal. Beck toont aan dat we moeten leren de goede kanten van het slechte te zien, zonder daarbij het slechte weg te cijferen. Met zijn doordachte, vernieuwende pleidooi biedt Beck een helder perspectief van waaruit we klimaatverandering beter kunnen bespreken en waar nodig kunnen aanpakken.

Het boek ligt op 20 februari in de winkels, maar u kan het hier alvast reserveren.

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie