Nieuws

Groot stuk in Trouw over Het waagstuk van de politiek

Op 1 mei verschijnt Het waagstuk van de politiek van Hannah Arendt bij Uitgeverij Klement (vertaald door Dirk De Schutter en Remi Peeters). In het kader van dit boek, en de film The Post van Steven Spielberginterviewde Peter Henk Steenhuis van dagblad Trouw Dirk De Schutter. Lees hier verder.

In  Het waagstuk van de politiek confronteert Hannah Arendt ons met de vraag hoe we moeten omgaan met liegende politici. Wat mogen we doen wanneer die politici de democratische rechtsstaat in gevaar brengen? Het waagstuk van de politiek bevat niet eerder in het Nederlands vertaalde essays en een uniek interview met Günter Gaus. Arendt’s ideeën zijn actueler dan ooit. Op erudiete wijze fileert ze niet alleen het gedrag van politici, maar ook dat van ons burgers. Reserveren kan hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie