Nieuws

Het schandaal van de filosofie

Filosofische scepsis is een twijfel, een opschorting van oordeel op beredeneerde gronden. Het schandaal van de filosofie – een magistraal standaardwerk over het scepticisme – neemt ons mee in de ontwikkeling van het denken van deze traditie. Een formidabele filosofische canon en een pleidooi voor het behoud van filosofische lichtvoetigheid en het vermogen tot (zelf-)relativering. Deze nieuwe, verkorte editie van dit meesterwerk met een nieuw omslag kunt u hier bestellen.

Henri Oosthout is classicus, wiskundige en filosoof. Hij schreef o.a. Over muziek (2012), Klein filosofisch lexicon (2014), Mens in de kosmos (2015) en Kritische geschiedenis van de westerse wijsbegeerte. Deel 1 en deel 2 (2015/2016)

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie