Nieuws

‘Oude en nieuwe ongelijkheid’ op shortlist Socrates wisselbeker

Het ideaal van gelijke kansen is een holle belofte gebleken. Met die dringende boodschap heeft Kees Vuyk een plek bemachtigd op de shortlist voor de Socrates wisselbeker – dé prijs voor het beste filosofieboek van het jaar. In dit fantastische boek laat hij op overtuigende en prikkelende wijze zien waardoor oude ongelijkheid ondanks alle goede bedoelingen plaats heeft gemaakt voor nieuwe vormen van ongelijkheid. Vuyk toont op weergaloze wijze wat deze nieuwe ongelijkheid inhoudt, hoe ze is ontstaan en wat we hieraan kunnen doen.

Oude en nieuwe ongelijkheid is hier te bestellen. Carel Peeters geeft hier, in Vrij Nederland, een uitgebreide bespreking, en voor NRC heeft Gabriël van den Brink een lange recensie geschreven, die je hier kan teruglezen.

“Een vergaande en doortastende analyse” – Carel Peeters in Vrij Nederland

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie