Nieuws

God en geld

Vandaag verschijnt bij Uitgeverij Klement God en geld, waarin Jan Prij laat zien dat God en geld, het ‘hogere’ en het ‘lagere’, geen tegenstelling vormen. Religie, economie en politiek horen bij elkaar en zijn in wezen vormen van hermeneutiek: de kunst om andermans stem over te brengen, te vertalen en te vertolken. Prij betoogt op passievolle wijze dat religie, economie en politiek naast een verraderlijke ook een verbindende, vormende en vierende rol vervullen. God en geld biedt een vaccin tegen het ‘Trumpvirus’, dat het eigen ik op de eerste plaats zet. Een boek voor iedereen die op zoek is naar dieper inzicht in de nauwe relaties tussen religie, politiek en economie.

Dit prachtige boek kan u hier bestellen.

Vrijdag 20 april presenteert Jan Prij zijn boek in boekhandel Donner te Rotterdam. Hij zal het overhandigen aan oud-minister Ernst Hirsch Ballin en aan Ruben van Zwieten (De Nieuwe Poort) en met hen in gesprek gaan. Meer informatie over de presentatie vindt u hier.

“We hebben volop in de hardware van de samenleving geïnvesteerd. Nu is het tijd om te investeren in de software van de co-creatie, van het samen denken, van het verbindingen leggen.” – Jan Prij

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie