Nieuws

Het waagstuk van de politiek

Politieke leugens zijn overal; één blik in de kranten leert ons dat ook Nederlandse politici zich schuldig maken aan leugens. Hoe moeten we daarmee omgaan? Wat mogen we doen wanneer politici de democratie in gevaar brengen? Hannah Arendt fileert in Het waagstuk van de politiek haarscherp het gedrag van liegende politici. De bundel bevat prachtige, niet eerder in het Nederlands vertaalde essays en een uniek interview met Günter Gaus. Daarin blijft ook de burger niet buiten schot: we mogen niet langs de zijlijn blijven staan. Arendt toont ons dat politieke leugens ons wakker moeten schudden en dat we ertegen in opstand moeten komen.

Vanaf vandaag is het boek hier te bestellen. Eerder sprak Dirk De Schutter, een van de vertalers, al uitgebreid met Trouw over (de onderwerpen van) het boek. Dat interview kan u hier teruglezen.

‘Het drijfzand van leugens allerhande, van bedrog en zelfbedrog, slokt onvermijdelijk elke lezer op die wenst door te dringen tot dit materiaal.’ Hannah Arendt over de Pentagon Papers, onderwerp van Steven Spielbergs The Post.

 

Deel:
VORIGE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie
VOLGENDE ARTIKEL

Geplaatst door - - 0 reactie