Kierkegaard anders gezien

Jan Keij

over de denker die het verschil maakt

Jan Keij biedt op geheel eigen wijze een nieuwe kijk op Kierkegaard door hem te typeren als verschilsdenker. Deze inleiding biedt daarmee een hoogst originele, uitdagende en provocerende visie op de Deense filosoof.

Jan Keij legt Kierkegaard uit zoals de Deen dat zelf zou willen: op een vrije wijze, waarbij in getrouwheid aan zijn teksten gezocht wordt naar het nut van zijn filosofie voor het persoonlijke leven. Want het was Kierkegaard te doen om het individu. De toepasbaarheid van zijn gedachtegoed wordt versterkt door hem te interpreteren vanuit Levinas en Derrida. Via deze hedendaagse denkers wordt het christelijke van Kierkegaards wijsbegeerte getransformeerd in een seculiere religiositeit, en wel zo dat ook agnosten zich daar in kunnen vinden.

Een prima leidraad voor de vaak moeilijke exercitie die het leven kan zijn.


Dr. Jan Keij (1948) is zelfstandig gevestigd filosoof en vooraanstaand Levinaskenner. Hij geeft cursussen filosofie, onder andere in de gezondheidszorg, en publiceerde onder meer de boeken 'De filosofie van Emmanuel Levinas' (2006, 4de druk 2010), 'Nietzsche als opvoeder' (2011, 4de druk 2015) en 'Levinas in de praktijk' (2012, 4de druk 2015).

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk

Quotes

Genuanceerd, doorwrocht en met ruime aandacht voor alle spanningen en tegenstellingen in het werk van Kierkegaard, weet Jan Keij de lezer te verleiden tot het stellen van pijnlijke vragen, in plaats van te zoeken naar verzachtende antwoorden. ****
De auteur verdient een compliment. Hij neemt de lezer aan de hand. Voor hen die doorzetten bevat het boek daarmee mooie, existentiële schatten.
  • Kierkegaard anders gezien - Jan Keij
  • afbeelding 2
ISBN
9789086871681
Pagina's
268
Afmeting
220 mm x 140 mm x 22 mm
Gepubliceerd
11-12-2015
Taal
Nederlands
Uitgever
VBK Media
Imprint
Klement, Uitgeverij