Oedipus heerst

Sophocles

Aristoteles wist het al: geen Griekse tragedie was mooier dan de 'Oidipous Turannos' van Sophocles. Het stuk geldt dan ook als een van de grootste literaire meesterwerken aller tijden.
De te vondeling gelegde koningszoon die het raadsel van de Sfinx oplost, weldadig over Thebe heerst maar geleidelijk aan begint te beseffen dat hij op weg daarheen ongewild zijn vader doodde en met zijn moeder trouwde, heeft diepe sporen nagelaten in de westerse geschiedenis van kunst, literatuur, filosofie en wetenschap. Ook schrijvers uit de moderne tijd, zoals Voltaire, Hölderlin, Freud, Gide, Deleuze & Guattari, zijn erdoor geraakt en de verfilming Edipo Re, is zonder weerga. Oedipus is geen personage dat ver van ons af staat, maar een dat ons als een spiegel iets over onszelf vertelt.

Deze nieuwe, even zorgvuldige als leesbare (en speelbare!) vertaling van Sophocles' meesterwerk wordt gevolgd door drie boeiende en actualiserende filosofische interpretaties van de hand van Ben Schomakers, Marc De Kesel en Dirk De Schutter.
€ 28,99 Paperback / softback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk
  • Oedipus heerst -  Sophocles
  • afbeelding 2
ISBN
9789086871155
Pagina's
200
Afmeting
213 mm x 126 mm x 32 mm
Gepubliceerd
17-10-2013
Taal
Nederlands
Uitgever
VBK Media
Imprint
Klement, Uitgeverij
Serie
Viator reeks