Stage

Wil jij stage lopen bij een uitgeverij? Wil jij leren hoe we boeken maken, promoten en verkopen? Dan is een stage bij VBK Media, de grootste uitgeefgroep van Nederland, de plek voor jou! Per 1-2-2019 komt er weer een stageplek vrij bij het uitgeefcluster waar alle boeken verschijnen op het gebied van filosofie, psychologie, persoonlijke groei en gezondheid (Uitgeverij Ten Have, Kosmos Uitgevers PGS, Uitgeverij AnkhHermes, Uitgeverij Klement en online platform Inspirerend Leven).

Mail je CV en motivatiebrief naar rvanrijthoven@vbkmedia.nl voor 30 november 2018 om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

‘Mijn stage bij VBK Media was een unieke mogelijkheid om eindelijk te werken met boeken. Ik leerde werken met drie totaal verschillende soorten boeken: van de niche van AnkhHermes naar de populaire zingeving van Kosmos PGS tot de filosofie bij Ten Have. Ik was meteen onderdeel van het team en mocht het échte werk doen. Ook kreeg ik veel verantwoordelijkheden, zo heb ik ontzettend veel kunnen leren over doelgroepen en interesses. Uiteindelijk ben ik hier zo goed klaargestoomd voor de wereld van boeken, dat ik nu een voltijdbaan heb in het boekenvak. Een aanrader voor iedereen die van boeken houdt!’ Oud-stagiair VBK Media

WAT GA JE DOEN?
Je maakt vanaf dag 1 volwaardig deel uit van ons marketingteam. Je ondersteunt de brandmanagers en de online coördinator bij alle voorkomende werkzaamheden, o.a.:
• Schrijven van online content (blogs, Facebookberichten en Instagramposts)
• Schrijven en versturen van persberichten
• Ondersteunen bij auteursbezoeken
• Helpen bij evenementen (beurzen, presentaties, festivals)
• Bijhouden van persaanvragen / onderhouden van perscontacten
• Schrijven en uitvoeren van marketingplannen voor de boeken

WAT BIEDEN WIJ?
Wij bieden een leuke en leerzame stage in een gezellig team. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, hoe meer jij laat zien wat je kunt, hoe meer kansen je krijgt! Doordat je voor verschillende uitgeverijen komt te werken, zul je zien dat iedere uitgever weer zijn of haar eigen stijl heeft. Ook krijg je te maken met een diversiteit aan nationale en internationale auteurs (bijv. Jelle Hermus, Emily Esfahani, Eckhart Tolle). En doordat je bij de grootste uitgeefgroep van Nederland aan de slag gaat, krijg je ook een kijkje in de keuken bij bijvoorbeeld sales, productie en klantenservice. Kortom: een hele complete en unieke kennismaking met de uitgeverij en het boekenvak!
Je werkt van maandag t/m donderdag op kantoor. Als je voor je opleiding een opdracht moet doen, dan is daar de vrijdag voor.

HERKEN JIJ JEZELF IN DIT PROFIEL?
• Je bent initiatiefrijk en een zelfstarter
• Je hebt een goede pen en schrijft foutloos Nederlands
• Je bent creatief in het verzinnen van content
• Je bent vrolijk en positief
• Je hebt affiniteit met de uitgeefbranche / boeken

WIE ZIJN WIJ?
VBK uitgevers is een groep sterke fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn we marktleider in de algemene boekenmarkt. VBK uitgevers maakt (e-)boeken in alles soorten en maten: (literaire) romans, (literaire) thrillers, kinderboeken, reisboeken, kookboeken, poëziebundels, stripboeken, woordenboeken, sportboeken, fantasyboeken, chicklits en boeken over o.a. politiek, cultuur, tuinieren, spiritualiteit, wonen en kunst. Daarnaast produceren we tijdschriften, apps en websites, en organiseren we evenementen en manifestaties. Bekende namen en merken: Jamie Oliver, Herman den Blijker, Wat& Hoe, National Geographic, Oei, ik groei!, The Secret en nog veel meer!